O destinaciji

Gradić Punat se nalazi u jednoj od najzaštićenijih uvala na Jadranskom moru, raju za nautičare i surfere, u Puntarskoj dragi na južnoj strani otoka Krka. Punat obilježava arhitektura tipičnog primorskog mjesta, sa karakterističnim voltama, baraturama te dvama trgovima, Mala i Vela Placa, kao nekadašnji centar mjesta.

Od brojnih zanimljivosti s područja kulturne baštine, treba izdvojiti crkvicu Sv. Dunat, iskopine triju crkvica Sv. Petra iz 6. st. (na ulazu u Punat, iza hotela Kanajt), župna crkva Sv. Trojice (iz 1777. g.), Križni put iznad Punta na lokaciji Tri križi... Posebno bi izdvojili otočić Košljun, u sredini Puntarske drage, s franjevačkim samostanom, kao pravi park prirode s više od 400 vrsta biljaka i vrijednom etnografskom zbirkom te knjižnicom s više od 30000 naslova, od kojih su neki pravi rariteti.

Gradska plaža u Puntu je pogodna za djecu i starije osobe, zbog prilaza u more, te plitkom vodom. Na predjelu Punta, koji se zove Punta de Bilj, nalaze se prekrasne šljunčane plaže a kupačima su na raspolaganju i brojni ugostiteljski objekti gdje se može predahnuti od sunca uz hladno piće. Također se na tom području nalazi i centar za sportove na vodi, kao i tereni za odbojku na pijesku. Punat, sa Starom Baškom, je poznat po prirodnim plažama, koje se nalaze u blizini mjesta, a do kojih se može doći samo brodicama. Za tu svrhu, moguće je iznajmit brod, ili unajmit taxi brod koji prevozi do takvih plaža.

Da bi gosti proveli aktivan odmor, na raspolaganju su im i brojne ljetne priredbe. U te priredbe spadaju nastupi klapa, mažoretkinja i limene glazbe na rivi, koncerti klasične glazbe na otočiću Košljunu i u Župnoj crkvi, folklorne večeri, te brojne pučke fešte poput Veselih Puntarskih noći, ribarske fešte, barufa va dragi...

Ostale informacije možete naći na stranicama TZ Punat.

Fotogalerija

Copyright © 2024 Marina Tours d.o.o.